Pasta doet het altijd goed. Beland jij vaak in de ‘standaard’ tomatensauzen of grijp je naar pakjes en zakjes? Kortom, kun jij wel wat inspiratie voor een verse, homemade pasta gebruiken? In dit artikel heb ik 10 lekkere pastarecepten voor je op een rijtje gezet.
Eenpanspasta (penne) met geroosterde paprika en spekjes
Geen zin om te koken? Dat is met dit recept voor eenpanspasta met geroosterde paprika en knapperige spekjes (bijna) geen excuus meer.
Lasagne al forno is dé Italiaanse klassieker. Het gerecht bestaat origineel uit vier onderdelen: een volle vleessaus, een romige, blanke bechamel, verse pasta en een lekkere laag kaas.
Spaghetti á la Lady en de Vagabond
Oftewel… Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus!
Tomaten-gehaktsaus voor macaroni of spaghetti
Met dit recept maak je die tomaten-gehaktsaus voor macaroni of spaghetti lekker zelf. En daarna wil je nooit meer anders!
Pasta met garnalen en babyspinazie
Terwijl de linguine kookt, bereid je de garnalen. Binnen een kwartiertje is het dan al tijd om te eten. Ideaal voor drukke dagen. Klinkt goed toch?
Grote pasta met zalm, courgette en doperwten
Deze keer experimenteerde ik met een grote pasta (tortiglioni) met courgette, doperwten, wilde roze zalm en roomsaus. Experiment geslaagd 🙂
Lasagne met geroosterde paprika
Ik maak regelmatig lasagne, bijvoorbeeld met spinazie en ricotta, met een bolognesesaus of met tomaat, ham en mozzarella. Deze lasagne met geroosterde paprika staat ook regelmatig op tafel.
Pasta is er in alle soorten, maten en bereidingen. Zoals deze pasta ovenschotel met penne, broccoli, champignons, chorizo, een lekkere tomatensaus en mozzarella!
Serveer de bolognesesaus met linguine of spaghetti – en vergeet de geraspte parmezaanse kaas niet! Je kunt de ragù di carne ook goed gebruiken als vulling voor je lasagne.
Spaghetti alla carbonara met een twist
Spaghetti alla carbonara met een twist, namelijk met een fijngesneden rood pepertje erin. Mamma mia, dit is nog eens comfort food!
Published by