BBQ-recept: salade met makreel en appel

BBQ-recept: salade met makreel en appel

Eindelijk gaat de zon deze week weer eens schijnen, en dat betekent: barbecueën! Deze salade met gerookte makreel, appel en bleekselderij is super lekker op een zomerse dag en is gemakkelijk te maken. Je kunt ‘m eten als bijgerecht, maar als je nog wat gekookte pasta toevoegt is het ook een volledige maaltijdsalade. En vette vis – en daar valt makreel onder – is ook nog eens hartstikke gezond.

Wat heb je ervoor nodig?
150 gram jonge veldsla of rucolamelange
1 gerookte makreel
1 Granny Smith-appel, gewassen, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden
4 kleine stengels bleekselderij, gewassen en in stukjes gesneden
1,5 eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel grove mosterd
Een klein scheutje vloeibare honing
4 eetlepels olijfolie
Zeezout en zwarte peper

Hoe bereid je het?
Was en droog de sla.

Haal het vel van de makreel en haal het visvlees van de graat. Verdeel de vis in grove stukken.

Roer de witte wijnazijn, de grove mosterd en de honing in een klein kommetje goed door elkaar en schenk hier al roerende de olijfolie bij. Breng de vinaigrette op smaak met zeezout en zwarte peper.

Pak een mooie schaal en meng hierin de sla, de appel, de bleekselderij en de makreel met de vinaigrette. Eet smakelijk!

Published by

Geef een reactie