Pasta arrabiata met worst

Pasta arrabiata met worst

Deze pasta arrabiata met worst is op dit moment de favoriete pasta hier in huis. Pittig door de chilivlokken, iets zoet door de balsamicoazijn en tomaatjes en fris door de basilicum. Wil je dit snelle en eenvoudige recept liever vegetarisch maken, laat dan de saucijzen weg.

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
400 gram rigatoni
2 uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook
4 saucijzen
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel chilivlokken
2 theelepels balsamicoazijn
Een handje kerstomaatjes, gehalveerd
100 ml droge witte wijn
2 pakken Heinz tomatenfrito
100 ml water
Zeezout en zwarte peper

Voor erbij
Verse basilicum
Parmezaanse kaas

Hoe bereid je het?
Verhit wat olijfolie in een ruime koekenpan of hapjespan en fruit hier de ui in aan.

Pers de teentjes knoflook boven de pan en fruit dit kort mee.

Snijd het vel van de saucijzen open en voeg het vlees bij de ui en knoflook. Bak het vlees rondom bruin en maak het met een houten spatel wat los. Zo voorkom je dat je te grote stukken vlees in je saus krijgt.

Voeg de oregano, de chilivlokken en de balsamicoazijn toe en roer dit even goed door het vlees-uimengsel.

Voeg de kerstomaatjes toe en roer even goed door.

Draai het vuur lager, voeg de witte wijn toe en laat de alcohol in 5 minuutjes verdampen.

Voeg de tomatenfrito en het water toe en laat de saus 15 minuutjes op laag vuur pruttelen.

Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Breng de saus verder op smaak met wat zeezout en zwarte peper.

Serveer de arrabiata met de gekookte rigatoni, verse basilicum en Parmezaanse kaas. Buon appetito!

Published by

Geef een reactie