Braadworstjes in kruidige marinade

Wist je dat je braadworst ook heel goed kunt marineren? Zo wordt dit bijgerecht nog smaakvoller en krijg je heerlijk sappige worstjes. Deze gemarineerde braadworstjes met knoflook, mosterd, honing, worcestershiresaus en rozemarijn zijn lekker bij een stamppotje of (lekker zomers!) bij gekookte of opgebakken Opperdoezer Ronde en een frisse salade.

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
4 braadworsten
1 teentje knoflook, geperst
2 eetlepels grove mosterd
2 kleine eetlepels vloeibare honing
1 eetlepel worcestershiresaus
De blaadjes van 2 takjes verse rozemarijn
Boter (om de worst in te bakken)

Hoe bereid je het?
Meng de worsten met alle overige ingrediënten (behalve de boter) in een ruime kom.

Dek de kom af met huishoudfolie en laat de marinade 30 minuten intrekken.

Verhit ruim boter in een ruime koekenpan en bak de worsten samen met de marinade in 15 minuten rondom gaar. Draai de worsten regelmatig om, zodat ze rondom goudbruin worden en de marinade niet aanbrandt.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie