Grapefruit brûlée met zeezout

Grapefruit brulee

Eigenlijk is dit niet eens een recept – het is namelijk niet meer dan een grapefruit met een gekarameliseerd suikerlaagje – maar toch wil ik jullie deze grapefruit brûlée niet onthouden. Het is namelijk een perfect toetje (zeker met een beetje (vanille)kwark of (vanille)yoghurt), maar ook heerlijk als ontbijt of tussendoortje. Ik strooide er naast suiker ook een beetje zeezout over, voor een extra kick.

Wat heb je ervoor nodig (1 persoon)?
1 grapefruit
2 eetlepels rietsuiker
Een snufje zeezout

Hoe bereid je het?
Halveer de grapefruit en snijd het vruchtvlees rondom (voorzichtig) los van de schil (dat eet straks makkelijker).

Leg de twee helften ondersteboven op een keukenpapiertje, zodat de bovenkant (het vruchtvlees) wat droger wordt.

Strooi de suiker (1 eetlepel per helft) en wat zeezout over het vruchtvlees.

Karameliseer de suiker met een brûléebrander of zet de grapefruit 8 minuten onder een hete ovengrill.

Laat de grapefruit heel even afkoelen voordat je ‘m eet.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie