Tomatentapenade

Tomatentapenade

Bij een borrel horen (stok)broodjes of toastjes met lekkere smeersels. Zelfgemaakte tonijn-, eier- of kipkerriesalade doet het altijd goed, net als lekkere kaasjes of kruidenboter. En ik ben ook erg gek op tomatentapenade. Niet uit een potje, maar zelfgemaakt. Dit recept van Brenda Kookt is erg lekker, maar dit weekend maakte ik mijn eigen (ook super lekkere, al zeg ik het zelf 😉 ) recept met zongedroogde tomaatjes, olijven, verse oregano en balsamicoazijn.

Wat heb je ervoor nodig (1 jampotje  vol)?
150 gram zongedroogde tomaten, uitgelekt en en stukjes gesneden
70 gram zwarte pitloze olijven, uitgelekt en in stukjes gesneden
De blaadjes van 3 takjes verse oregano*
1 eetlepel balsamicoazijn
3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
Zeezout en zwarte peper

* Je kunt ook 1 theelepel gedroogde oregano gebruiken.

Hoe bereid je het?
Doe de zongedroogde tomaatjes, de olijven en de verse oregano samen in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en maal dit grof (of fijn, als je dit lekkerder vindt).

Meng dit met de balsamicoazijn en de olijfolie en voeg een snufje zeezout en een snufje zwarte peper toe. Roer dit even goed door.

De tomatentapenade langer bewaren? Steriliseer een jampotje, schep hier de tomatentapenade in en zet het potje afgedekt in de koelkast.

Published by

Geef een reactie