Zomerse stamppot

Courgettestamppot

Dat ik gek ben op courgette blijkt wel uit de vele recepten met courgette op deze blog, zoals de courgetti met gehakt-paprikasaus en de courgette-bootjes. Waarom zou je courgette dan niet in de stamppot kunnen gebruiken, dacht ik? Ik ging dus aan de slag met een stamppot met courgette en verschillende Italiaanse ingrediënten, zoals verse oregano en zongedroogde tomaatjes. Het resultaat: een zomers stamppotje dat heel lekker is met pittige (chipolata) worstjes.

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
800 gram vastkokende aardappels, geschild en in stukken gesneden
3 grote courgettes, in blokjes gesneden
1 grote ui, fijn gesnipperd
2 eetlepels verse oregano*, fijn gehakt
100 gram halfvolle melk
50 gram (room)boter
Zeezout en zwarte peper
8 zongedroogde tomaten op olie, in reepjes gesneden

* Je kunt ook 1 eetlepel gedroogde oregano gebruiken.

Hoe bereid je het?
Kook de aardappels volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hier de ui in aan.

Voeg de blokjes courgette toe en bak dit zeker 5 minuten mee.

Bestrooi het courgette-uimengsel met de verse oregano.

Smelt ondertussen de boter met de melk in een klein steelpannetje. Breng dit mengsel op smaak met zeezout en zwarte peper.

Giet de aardappels af en stamp ze fijn.

Voeg het gebakken courgette-uimengsel, het boter-melkmengsel en de fijngesneden zongedroogde tomaatjes toe en roer alles goed door elkaar.

Deze stamppot is erg lekker met pittige (chipolata) worstjes.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie