Courgetti met gehakt-paprikasaus

Courgetti met gehakt-paprikasaus

Courgetti stond al heel lang op mijn dat-wil-ik-nog-eens-koken-lijstje. Nu moest het er maar eens van komen! Het gerecht heet courgetti, omdat je courgetteslierten eet alsof het spaghetti is. Je vervangt de pasta dus door slierten courgette. Het gerecht komt daarom ook goed van pas als je wat kilo’s kwijt wilt raken of als je meer groente wilt eten. Ik koos ervoor om de courgetti te maken met een lekkere gehakt-paprikasaus, waarvoor ik zelf de paprika’s roosterde. Super lekker! Wil je dit gerecht sneller op tafel hebben staan (paprika’s roosteren kost namelijk tijd): onderaan het recept vind je een snellere variant 🙂

Wat heb je ervoor nodig (2 personen)?
3 rode paprika’s, gewassen
2 courgettes, gewassen
1 ui, fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
300 gram mager rundergehakt
1 groentebouillonblokje (met minder zout)
Een handje cherrytomaten
1 flinke eetlepel Italiaanse kruiden

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 225 graden.

Leg de rode paprika’s op een ingevette bakplaat en rooster ze in 25 minuten tot het vel zwart geblakerd is.

Doe de paprika’s vervolgens in een gesloten plastic zak en laat ze 15 minuten afkoelen.

Verwijder het vel en de zaadjes van de paprika’s.

Doe de geroosterde paprika’s samen met de cherrytomaten, de Italiaanse kruiden en een eetlepel olijfolie in een blender (of gebruik een staafmixer) en maak hier een egale saus van.

Maak met een spiraalsnijder spaghettislierten van de courgette.

Verhit wat olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hier de ui en knoflook in aan.

Voeg het gehakt toe, verkruimel het bouillonblokje erboven en bak het gehakt rul.

Voeg de saus toe aan het gehakt en laat in ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur, onder af en toe roeren, inkoken tot een stevigere saus.

Verhit ondertussen wat olijfolie in een wok en roerbak hierin in 5 minuten de courgetti gaar.

Serveer de courgetti met de gehakt-papriksaus.

TIP: je kunt ook heel goed geroosterde paprika’s uit een pot gebruiken. Gebruik dan 4-5 paprika’s. Laat de paprika’s dan niet uitlekken!

Published by

Geef een reactie