Stamppot rauwe andijvie (met spekjes)

Wij eten zeker niet iedere dag AVG, maar de Hollandse pot vind ik op z’n tijd wel heel erg lekker. Vooral stamppot rauwe andijvie is bij ons thuis favoriet. Zomer en winter staat dit gerecht regelmatig op tafel. Yum!

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
800 gram iets kruimige aardappels, geschild en in stukken gesneden
500 gram gesneden andijvie
250 gram spekreepjes
100 gram halfvolle melk
50 gram (room)boter
Zwarte peper en zout
Een snufje nootmuskaat

Hoe bereid je het?
Kook de aardappels in een ruime pan met water en een beetje zout beetgaar.

Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan (zonder boter of olie) knapperig.

Smelt ondertussen de boter met de melk in een klein steelpannetje.

Giet de aardappels af en stamp ze grof.

Voeg beetje bij beetje de andijvie en het boter-melk-mengsel toe en roer goed door.

Voeg bijna alle spekjes met het spekvet toe en roer goed door.

Breng de stamppot op smaak met zwarte peper en een snuf nootmuskaat.

Verwarm de stamppot nog heel kort op laag vuur. Let daarbij wel op dat de onderkant niet aankoekt.

Verdeel de andijviestamppot over de borden en verdeel er nog wat knapperige spekjes over.

Deze stamppot is lekker met rookworst, maar ook (zoals wij het meestal eten) met een gehaktbal. Bekijk bijvoorbeeld dit recept voor de allerlekkerste gehaktbal eens!

Published by

Geef een reactie