De allerlekkerste gehaktbal

Ketjap, mosterd en scherpe peper: dat zijn de bijzondere ingrediënten van de gehaktbal van het team van de Librije. Het staat niet bij de Librije op de kaart, maar het personeel eet het wel regelmatig. En wij hier thuis ook. Met gebakken aardappels, met gekookte aardappels, met stamppot: deze bal is altijd de lekkerste!

Wat heb je ervoor nodig?
500 gram rundergehakt
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels grove mosterd
1 theelepel cayennepeper
Een flinke snuf zout
2 eieren
100 gram paneermeel
25 gram boter
Een pot vleesfond (rund), 350 ml

Hoe bereid je het?
Doe alle ingrediënten (behalve de boter en het vleesfond) in een ruime kom en kneed dit goed door elkaar.

Verdeel het gehakt in 5 of 6 porties en draai er met natte handen ballen van.

Leg de ballen op een bord en laat ze in de koelkast 30 minuten rusten.

Verhit de boter in een ruime braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom goudbruin.

Giet het vleesfond erbij en laat de ballen, onder af en toe roeren, 45 minuten op zacht vuur pruttelen tot ze helemaal gaar zijn.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie