Pasta met garnalen en babyspinazie

Pasta met garnalen en spinazie

Vind jij het ook zo’n gedoe – of net als mij gewoon smerig en vies 🙂 – om garnalen te pellen? Ik heb het ooit wel eens zelf gedaan, maar echt, dat nooit weer. Ik vraag daarom bij de visboer altijd om schoongemaakte garnalen. Lekker makkelijk en snel! Bij deze pasta is het sowieso fijn dat het echt zo gemaakt is. Terwijl de linguine kookt, bereid je de garnalen. Binnen een kwartiertje is het dan al tijd om te eten. Ideaal voor drukke dagen. Klinkt goed toch?

Wat heb je ervoor nodig (2 personen)?
200 gram linguine
2 theelepels olijfolie
2 theelepels boter
3 teentjes knoflook, fijn gehakt
1 rode peper, schoongemaakt en fijn gesneden
12-14 garnalen
1 theelepel oregano
Zeezout en zwarte peper
4 grote handen babyspinazie
25 gram geraspte parmezaanse kaas
2 theelepels fijn gesneden peterselie
1 theelepel citroensap

Hoe bereid je het?
Kook de linguine gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verhit de boter en de olijfolie in een ruime pan of wok. Fruit hier de fijn gehakte knoflook in aan.

Bak daarna de rode peper gedurende een minuut of 2 mee.

Voeg de garnalen toe en bak deze aan beide kanten tot ze mooi roze worden.

Breng de garnalen verder op smaak met de oregano, zeezout en zwarte peper.

Voeg nu handje voor handje de spinazie toe. Laat slinken voordat je een nieuwe hand toevoegt.

Voeg nu de gekookte linguine, de geraspte parmezaanse kaas, de peterselie en het citroensap bij de garnalen en roer dit goed door.

Serveer de pasta eventueel nog met wat extra peterselie en parmezaanse kaas als garnering. Buon appetito!

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie