Aardbeien tiramisu

Aardbeien tiramisu

De Hollandse aardbeien zijn echt lekker zoet nu: tijd dus om hier een receptje mee te maken! Deze aardbeien tiramisu is heerlijk zomers en fris. Het is bovendien snel en eenvoudig te maken en een stuk lichter dan de klassieke chocolade-variant. Een ideaal recept voor een feestje of voor een etentje met vrienden. Ruim van tevoren klaar maken (hij wordt echt lekkerder als je ‘m langer laat staan) en klaar ben je. Je zou er, als je dat lekker vindt, ook nog andere fruitsoorten bij bovenop kunnen doen, zoals frambozen of bramen. Ik hield het lekker alleen bij de zomerkoninkjes 🙂

Wat heb je ervoor nodig?
500 gram aardbeien
30 gram poedersuiker
250 ml slagroom
40 gram kristalsuiker
250 gram mascarpone
2 pakken lange vingers
300 ml sinaasappelsap (versgeperst of uit een pak)

Hoe bereid je het?
Zet de kom voor de slagroom in de koelkast om koud te worden.

Doe de helft van de aardbeien samen met de poedersuiker in een kom en mix met een staafmixer tot een glad geheel.

Klop de slagroom met de kristalsuiker tot het al een beetje stijf wordt en mix dan de mascarpone er kort door.

Doe het sinaasappelsap in een bakje en haal hier de lange vingers door tot ze iets zachter worden. Laat ze niet in het sap liggen, want dan worden ze sompig.

Bedek de bodem van de schaal met een laag lange vingers. Schep hier de helft van de mascarpone-room en daarna het aardbeienmengsel op.

Leg hier weer een laag door de sinaasappelsap gehaalde lange vingers op en sluit af met een tweede laag mascarpone-room.

Dek de tiramisu af met huishoudfolie en zet voor minimaal 3 uur in de koelkast.

Haal de tiramisu uit de koelkast.

Snijd de overige aardbeien in kleine stukjes en verdeel dit over de tiramisu.

Bestrooi de tiramisu voor het serveren met een beetje poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

Published by

Geef een reactie