Lasagne met geroosterde paprika

Lasagne met geroosterde paprika

Maak je altijd lasagne uit een pakje, maar wil je het eigenlijk wel eens helemaal zelf proberen? Homemade lasagne maken is helemaal niet zo moeilijk en bovendien veel smaakvoller. En als je eenmaal verse lasagne gewend bent… Geloof me, dan laat je die pakjes echt wel in de schappen staan! Ik maak regelmatig lasagne, bijvoorbeeld met spinazie en ricotta, met een bolognesesaus of met tomaat, ham en mozzarella. Deze lasagne met geroosterde paprika staat ook regelmatig op tafel.

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
2 eetlepels olijfolie
300 gram rundergehakt
125 gram spekblokjes of -reepjes
465 gram geroosterde rode paprika’s, uitgelekt en in repen gesneden
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 theelepel suiker
1 kleine courgette, in blokjes
720 ml passata di pomodoro
Peper en zout
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
250 gram lasagnebladen
Parmezaanse kaas

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de olie in een hapjespan en bak de ui met de knoflook in een minuutje glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg daarna de spekblokjes of -reepjes toe en bak dit even kort mee. Bak daarna de in blokjes gesneden courgette in ongeveer vier minuten beetgaar. Voeg de passata di pomodoro, suiker, peper, zout en Italiaanse kruiden toe en verwarm de saus nog een minuut of 5.

Schenk een beetje van de gehaktsaus in de ovenschaal en leg hier de eerste laag lasagnebladen bovenop. Schep hier weer een laag gehaktsaus op en verdeel er daarna de helft van de paprika’s over. Leg hier weer een laag lasagnebladen op en vervolgens een laag gehaktsaus. Dit herhaal je, dus nog een laag lasagnebladen en een laagje gehaktsaus. Als laatste laag beleg je de lasagne met de andere helft van de geroosterde paprika’s.

Bestrooi de lasagne met Parmezaanse kaas en bak de lasagne in het midden van de oven in 30 minuten gaar.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie