Ultieme kaastosti

Oh, wat vond ik Chef een leuke film! Hebben jullie ‘m al gezien? Zo niet, zeker doen! Chefkok Carl Casper neemt ontslag bij het toprestaurant waar hij werkt. Hij koopt een oude foodtruck en begint zijn eigen restaurant op wielen, een droom die uitkomt! In één van de scènes maakt de chef een tosti voor zijn zoontje. Let bij deze tosti niet op de calorieën… Maar de perfecte tosti is nou eenmaal niet gezond en oh wat is hij lekker, zeker met eigengemaakte saus erbij! De ultieme kaastosti maak je wat mij betreft in de pan en niet in een tosti-ijzer; dan wordt hij knapperig van buiten en lekker smeuïg van binnen. Het lekkerst is het als je verschillende soorten kaas voor je tosti gebruikt, bijvoorbeeld jonge kaas en belegen kaas (zoals ik deed) of cheddar, parmezaan en Gruyère.

Wat heb je nodig voor de tosti (1 persoon)?
2 sneetjes stevig wit oerbrood
Boter
Ongeveer 6 plakjes kaas
Olijfolie

Hoe bereid je de tosti?
Besmeer van beide boterhammen één kant royaal met boter.

Verwarm een koekenpan voor en voeg een scheutje olijfolie toe.

Leg een boterham, met de beboterde kant naar beneden, in de pan en zet het vuur lager. Beleg het brood met de kaas: niet teveel, maar zeker ook niet te weinig! Leg vervolgens de tweede boterham erop, met de beboterde kant naar boven.

Bak de tosti in 3 tot 4 minuten gaar, tot het brood aan de buitenkant goudbruin is. Keer de tosti halverwege om, zodat beide kanten een goudbruin korstje krijgen.

Haal de tosti uit de pan, snijd ‘m doormidden en… Eet smakelijk!

Wat heb je nodig voor de saus?
200 ml ketchup
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel Worcestershiresaus
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 eetlepel sojasaus

Hoe bereid je de saus?
Doe alle ingrediënten samen in een steelpannetje. Roer alles goed door en breng de saus zachtjes aan de kook. Na ongeveer 10 minuten pruttelen ontstaat er een stroperige saus. Let wel op dat je de saus af en toe goed doorroert, anders brandt hij aan en dat is niet de bedoeling natuurlijk.

Laat de saus even afkoelen voordat je ‘m bij de kaastosti serveert. Je kunt deze saus afgedekt in de koelkast ongeveer een week bewaren.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie