Wentelteefjes van suikerbrood met bosvruchtencompote

Wentelteefjes van suikerbrood met bosvruchtencompote

Wentelteefjes zijn altijd lekker, maar wanneer je ze van Fries suikerbrood maakt worden ze door de parelsuiker en het kaneel in dat zoete brood extra lekker. Denise Kortlever van The All-Day Kitchen heeft in haar boek All-day Breakfast een recept staan voor wentelteefjes van suikerbrood met een lekkere bosvruchtencompote. Het boek staat nog niet zo lang in mijn boekenkast en ik ben echt fan! Zowel van het boek als van haar recept voor wentelteefjes – die zijn namelijk heerlijk!

Wat heb je ervoor nodig (2 personen)?
200 gram (diepvries) bosvruchten
Poedersuiker
1 ei
150 ml melk
4 dikke plakken Fries suikerbrood
Een klontje boter, om in te bakken

Hoe bereid je het?
Doe de bosvruchten in een steelpannetje en verwarm het fruit een paar minuten op laag vuur, of tot de vruchten iets uit elkaar vallen. Prak ze eventueel met een vork wat fijn.

Voeg poedersuiker toe naar smaak en roer dit goed door.

Klop ondertussen het ei los met de melk en week de plakken suikerbrood even in het melkmengsel.

Smelt de boter in een koekenpan.

Bak het brood circa 3 minuten per kant, tot het brood goudbruin is.

Serveer de wentelteefjes met de bosvruchtencompote en bestrooi het brood en de compote met extra poedersuiker.

Nieuwsgierig geworden naar All-day Breakfast van Denise Kortlever? Het boek kost
€ 20,- en is onder meer verkrijgbaar bij bol.com:

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie