Tutti frutti anders

Tutti frutti anders

Wie kent het niet: tutti frutti. Ik vermoed dat het ook bij jullie met Kerst wel eens op tafel heeft gestaan, niet? Bij ons vroeger in ieder geval wel, en nog steeds maakt mijn moeder mijn oma’s recept nog wel eens. Het is voor mij dus een gerecht met een vleugje nostalgie. Ik wilde er zelf graag eens een moderne twist aan geven en maakt daarom tutti frutti anders, met peren en vlierbloesemsiroop. Super lekker met een bolletje vanille-ijs of wat Griekse yoghurt erbij. Zo wordt tutti frutti weer hip om met Kerst op tafel te zetten!

Wat heb je ervoor nodig (4 tot 6 personen)?
8 stevige Conference-peren, geschild
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
4 kruidnagels
6 theelepels vloeibare honing
Rasp van 1 sinaasappel
Rasp van 1 citroen
Het sap van een halve citroen
357 gram tutti frutti
100 ml vlierbloesemsiroop

Hoe bereid je het?
Leg de hele peren in een ruime pan. De pan moet groot genoeg zijn, zodat alle peren in één laag (en dus niet bovenop elkaar) kunnen liggen.

Vul de pan met water tot alle peren net onder liggen.

Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg zowel het merg als het stokje toe aan het water.

Voeg het kaneelstokje, de kruidnagels, de honing, de rasp van de sinaasappel, de rasp van de citroen en het citroensap toe.

Breng het water aan de kook en kook de peren in 10 minuten op laag vuur gaar. Het water kookt met de smaakmakers iets in tot een lekkere siroop.

Laat de peren en de siroop iets afkoelen.

Doe de tutti frutti in een ruime schaal en voeg de vlierbloesemsiroop en de helft van de siroop van de peren toe. Let op, voeg de tutti frutti dus niet toe aan de peren. Doe je dit, dan absorbeert de tutti frutti teveel siroop.

Giet de peren met de overige siroop over in een andere ruime schaal.

Zet beide schalen minimaal een nachtje in de koelkast. Zo kunnen alle smaken goed doortrekken.

Snijd de peren voordat je het fruit serveert doormidden.

Voeg de tutti frutti en de resterende siroop toe aan de peren.

Serveer de winter fruit compote met Griekse yoghurt of vanille-ijs.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie