Aardappeltjes uit de oven met spekjes en tijm

Aardappeltjes uit de oven met spekjes en tijm
Door alle berichten in de media lijkt het misschien wel zo… Maar niet iedereen heeft zin om met Kerst uren in de keuken te staan met ingewikkelde recepten met bijzondere ingrediënten. Ben jij ook zo iemand, dan zijn deze aardappeltjes uit de oven voor jou een perfect recept. Super lekker, maar wel snel klaar, zodat je ook nog gezellig met je gasten kunt kletsen! Serveer er een lekker stukje vis bij, bijvoorbeeld deze zalm, een bijzonder smeuïg gehaktbrood of een lekkere gevulde kipfilet in een bladerdeegjasje.

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
1 kilo iets kruimige aardappels, geschild
75 gram boter
2 sjalotjes, fijn gesnipperd
125 gram spekblokjes
10 takjes tijm

Hoe bereid je het?
Kook de geschilde aardappels in een laagje water in 12 minuten net niet gaar.

Verwarm de oven op 225 graden.

Smelt de boter in een koekenpan en voeg de gesnipperde sjalotjes toe. Fruit deze in 3 minuten aan.

Voeg de spekblokjes toe en bak deze knapperig.

Vet een ovenschaal in met een klein beetje boter.

Snijd de aardappels in plakjes en leg ze daarin in de ovenschaal.

Giet de boter met sjalotjes en spekjes over de aardappels.

Leg 5 hele takjes tijm op de aardappels. Rits de blaadjes van de 5 andere takjes tijm en strooi dit over de aardappels.

Bak de aardappels 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie