Ravioli van courgettes met ricotta en spinazie

Mijn ouders kwamen eten en dat vond ik een mooie gelegenheid om weer iets nieuws te proberen. Het werd ravioli van courgettes gevuld met ricotta en spinazie, afgetopt met een lekkere tomatensaus. Heerlijk! Ravioli zijn normaal gesproken gevulde pastakussentjes, maar het kussentje kun je dus ook heel goed van courgette maken. Dat is super lekker, gezond en nog snel te maken ook! Met de vulling kun je variëren: probeer het bijvoorbeeld ook eens met Hüttenkäse.

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
3 courgettes

Voor de vulling
2 teentjes knoflook
1 bakje ricotta van 250 gram
Een flinke hand geraspte Parmezaanse kaas
Een paar blaadjes basilicum
Peper en zout
Vier handjes verse spinazie

Voor de saus
2 sjalotjes, fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
Een fles passata van 720 ml
Een paar blaadjes basilicum, in reepjes gescheurd
Zout en peper
Olijfolie

Hoe bereid je het?
Doe alle ingrediënten voor de vulling – behalve de spinazie! – in een keukenmachine en blend goed door elkaar. Heb je geen keukenmachine, doe de ingrediënten dan in een mengkom en gebruik een staafmixer.

Snijd vervolgens de courgettes doormidden en schaaf met een dunschiller of kaasschaaf plakken van de courgette af. Wij aten 3-4 ravioli’s per persoon en per pakketje heb je 4 plakken courgette nodig. Laat de courgetteplakken even uitlekken op een stuk keukenpapier, zodat het vocht eruit trekt.

Leg twee courgetteplakjes iets over elkaar en leg er kruislings twee andere plakjes, op dezelfde manier, bovenop. Je ziet nu ook een kruis ontstaan. Leg in het midden met een lepel een schep ricotta en leg hier een paar blaadjes spinazie bovenop. Vouw de ravioli dicht en begin op dezelfde manier aan de volgende pakketjes.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet een ovenschaal in en leg hier de ravioli in. Bak de ravioli, wanneer de oven is voorverwarmd, in 25 minuten gaar.

Verhit ondertussen in een ruime koekenpan wat olijfolie. Fruit de sjalotjes en de knoflook aan en voeg daarna de passata toe. Breng op smaak met zout, peper en basilicum. Laat de saus op laag vuur een tijdje goed doorpruttelen.

Serveer de ravioli van courgettes met de tomatensaus en (naar smaak) wat basilicumblaadjes en geraspte Parmezaanse kaas.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie