Bijzonder broodje ei: gevuld broodje ei alla carprese

Vandaag deel drie in de serie ‘Bijzonder broodje ei’: een gevuld broodje ei alla carprese! Je snijdt voorzichtig de bovenkant van een afbakbroodje af, holt het broodje uit, vult deze met lekkere ingrediënten en breekt er een eitje boven. Het broodje bak je vervolgens in de oven; iets langer dan een half uur, zodat het eitje goed stolt. Het resultaat: een overheerlijk eitje in een broodje! Ik maakte er een carprese-broodje van en gebruikte als smaakmakers cherrytomaatjes, mozzarella en basilicum. Onderin het broodje legde ik nog een in reepjes gesneden plakje achterham. Smullen!

Wat heb je ervoor nodig (1 persoon)?
1 afbakbroodje naar keuze (pistoletje, Italiaanse bol of kaiserbroodje)
1 eitje
1 plakje achterham, in reepjes gesneden
2 cherrytomaatjes, in plakjes gesneden
Mozzarella, naar smaak en in stukjes gescheurd
Een klein handje basilicumblaadjes
Boter
Zout en peper

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Snijd het kapje van het broodje en hol het broodje voorzichtig uit. Zorg ervoor dat de buitenkant van het broodje heel blijft, anders lekt het eitje er straks uit.

Besmeer de binnenkant van het broodje dun met boter.

Leg nu de hamreepjes, 1 gesneden cherrytomaatje, wat mozzarella en een paar basilicumblaadjes onderin het broodje. Breek daarna het eitje erboven. Maak het broodje af met het andere tomaatje, nog wat basilicumblaadjes en peper en zout.

Bak het broodje in 35 minuten gaar en goudbruin. Dit lijkt lang, maar het eitje heeft echt zo lang nodig om te stollen en dus gaar te worden. Om te voorkomen dat het broodje te bruin wordt door die lange oventijd, wikkel je ‘m na 10 minuten losjes in aluminiumfolie.

 

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie