Ontbijtmuffins met havermout en appel

Ontbijtmuffins met havermout en appel

Er is geen beter begin van de (werk)dag dan een snel, gezond en lekker ontbijt. Het geheim: maak het ontbijt alvast van tevoren klaar. Dat scheelt je tijd en stress, zodat je fris en fruitig op je werk of op school kunt verschijnen. Deze ontbijtmuffins maak je in een grote hoeveelheid (12 stuks). En hoewel ze geen suiker bevatten – en dus akelig verantwoord zijn 🙂 – zijn deze muffins door de appel en kaneel oprecht lekker. Je kunt de muffins ook goed invriezen: zo heb je voor meerdere dagen achter elkaar een lekker ontbijtje klaar. Vergeet natuurlijk niet om de muffins de avond voor je ze wilt eten uit de diepvries te halen en te ontdooien! En een laatste tip: de muffins zijn ook heel lekker als tussendoortje.

Wat heb je ervoor nodig (12 muffins)?
250 gram (spelt)bloem
50 gram havermout
2 theelepels bakpoeder
Een snufje zout
2 theelepels kaneel
50 gram kokosolie
2 eieren
125 ml halfvolle melk
75 gram vloeibare honing
1 rode appel, in kleine blokjes (ik gebruikte Kanzi)

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Vul een muffinvorm voor 12 muffins met 12 papieren vormpjes.

Smelt de kokosolie in een klein steelpannetje en laat daarna afkoelen (anders gaat straks het ei stollen).

Roer in een ruime kom de (spelt)bloem, de havermout, het bakpoeder, het snufje zout en de kaneel door elkaar.

Roer in een andere kom de afgekoelde gesmolten kokosolie, de eieren, de melk en de honing door elkaar.

Meng daarna de droge en de natte ingrediënten goed door elkaar.

Voeg, wanneer alle ingrediënten één geheel vormen, de appelblokjes toe. Roer de blokjes even goed door het beslag.

Schep het beslag in de muffinvormpjes. Je kunt hier bijvoorbeeld een ijsschep voor gebruiken.

Bestrooi alle muffins met een beetje havermout, voor een leuk effect na het bakken.

Bak de muffins in 20 tot 25 minuten af.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie