Groente omelet

Groente omelet

Een groente omelet vult goed, smaakt lekker en is ook nog eens erg gezond. Kortom: het is als lunch een goede vervanger van een paar sneetjes brood. Hoe ik ‘em het liefste maak? Op smaak gebracht met Italiaanse kruiden, zout, peper en parmezaanse kaas en met een goede vulling van soepgroente, knoflook, champignons en lekkere tomaatjes.

Wat heb je ervoor nodig (1 persoon)?
2 eieren
25 ml melk
1 theelepel Italiaanse kruiden
Een klein handje geraspte parmezaanse kaas
Zwarte peper en zeezout
1 teentje knoflook, geperst
Een klein handje fijne soepgroenten
Een klein handje cherrytomaatjes, gehalveerd
100 gram champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden

Eventueel:
Brood naar keuze

Hoe bereid je het?
Kluts de twee eieren met de melk, de Italiaanse kruiden en (naar smaak) zwarte peper en zeezout. Roer er daarna de parmezaanse kaas doorheen.

Verhit wat boter in een ruime koekenpan en giet het eimengsel erin. Draai het vuur laag en laat het ei in 4 minuten met een deksel op de pan gaar worden. Na 4 minuten is de onderkant van de omelet al iets bruin geworden en is de bovenkant gestold. Draai de omelet nu om en bak de andere kant ook nog eens 2 tot 3 minuten.

Verhit ondertussen dat je het ei bakt wat olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de knoflook met de fijne soepgroenten aan. Voeg daarna de gesneden champignons en de cherrytomaatjes toe en bak dit mee.

Leg de omelet op een bord, verdeel de gebakken groenten erover en klap de omelet dubbel.

Serveer de omelet eventueel met een snee (geroosterd) brood.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie