Amerikaanse pasta – American chop suey

Amerikaanse pasta - American Chop Suey

Ik maakte American Chop Suey. American wattes hoor ik je denken? Chop Suey is een klassieker uit het noordoosten van Amerika, de omgeving van Boston, en staat ook wel bekend als Traveling Man’s Hash, Beef and Mac of American Goulash. Het is een pastagerecht dat bestaat uit macaroni, gehakt, paprika’s en gebakken uien in een dikke tomatensaus. Het gerecht kun je gemakkelijk naar je eigen smaak aanpassen. Sommige Amerikanen voegen bijvoorbeeld champignons toe en het verschilt per smaak welke kruiden je gebruikt en of je wel of geen Worcestersaus toevoegt.

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
350 gram rundergehakt
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 theelepel gemalen komijnzaad
1 theelepel chilivlokken
400 gram tomatenblokjes
250 ml tomatenpassata
2 groene paprika’s, schoongemaakt en in blokjes gesneden
2 theelepels Worcestersaus
Peper en zout
325 gram macaroni of pipe rigate

Hoe bereid je het?
Breng in een grote pan een grote hoeveelheid water aan de kook en kook hierin de pasta gaar (volgens aanwijzingen op de verpakking).

Verhit wat olijfolie in een grote braadpan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg daarna het gehakt toe en bak dit rul.

Wanneer het gehakt rul gebakken is, voeg je de blokjes groene paprika, het komijnzaad en de chilivlokken toe. Bak dit even kort mee.

Voeg de tomatenblokjes, tomatenpassata en Worcestersaus toe en breng de saus aan de kook. Breng op smaak met zout en zwarte peper.

Laat de saus 15 minuten op een zacht vuur en onder af en toe roeren doorpruttelen.

Giet de pasta af en roer dit door de saus. Laat dit samen nog even doorwarmen.

Serveer de pasta met geraspte cheddarkaas (zoals de Amerikanen doen) of geraspte Parmezaanse kaas (zoals ik deed).

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie