Chili con carne

Chili con carne

Dit recept komt van mijn oma Diny en ook mijn moeder maakt het al jaren op deze manier. Een echt familierecept dus! Het herinnert mij dan ook vooral aan vroeger, toen ik nog thuis woonde en het regelmatig – vooral op zaterdag – op tafel stond. Deze chili con carne komt een beetje uit een pakje, maar heeft vooral veel creativiteit van mijn oma en mijn moeder in zich. Eigenlijk heb ik aan het recept zelf niets aangepast. Ik gebruik alleen iets meer chilisaus (ik houd wel van pittig) en eet het – anders dan mijn ouders – met rijst. Chili con carne is een makkelijke en voedzame maaltijd die je in een handomdraai op tafel zet. Een leuke tip: serveer de chili en de rijst in mooie schalen, dan ziet dat er meteen leuk uit op tafel!

Wat heb je ervoor nodig (4 tot 5 personen)?
800 gram bruine bonen uit blik
4 tomaten (gewone tomaten, geen trostomaten), in stukjes gesneden
1 rode paprika, schoongemaakt en in blokjes gesneden
2 a 3 uien, gesnipperd
300 gram rundergehakt
Pakje tomatensoep met tuinkruiden van Knorr (onderdeel van een dubbelpak)
0,5 liter water
1/3 zakje chili con carne-kruiden van Verstegen
Een flinke scheut (bijna de helft van de fles) chilisaus van Calvé

Hoe bereid je het?
Doe een beetje boter in een grote pan en voeg wanneer dit gesmolten is de gesnipperde ui toe. Fruit de ui aan en voeg vervolgens het gehakt toe. Bak dit rul.

Voeg als laatste de gesneden paprika en de gesneden tomaten toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee.

Verwarm ondertussen de bruine bonen in een steelpannetje zonder hier verder iets bij in te doen. Giet de bonen af zodra ze warm zijn.

Maak in een ander steelpannetje ondertussen ook de chili con carne-kruiden aan met het zakje tomatensoep en 0,5 liter. Breng aan de kook en laat deze saus even goed doorkoken.

Voeg de bonen en de tomatensoep toe aan de ui, het gehakt, de paprika en de tomaat.

Breng de chili con carne op smaak met de flinke scheut chilisaus en laat dit nog even goed doorpruttelen.

Serveer de chili con carne met gekookte rijst.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie