Muffins met kokos en witte chocolade

Muffins met kokos en witte chocolade

Oh my, dit is toch een geslaagd experiment! Muffins, kokos en witte chocolade blijkt een topcombinatie. Ik had laatste kokosrasp gekocht voor het ontbijttaartje met havermout en banaan van Uit Pauline’s Keuken. En wat daarna te doen met de overige kokos? Ik gebruik vrijwel nooit kokos in recepten; jammer eigenlijk, omdat het zo ontzettend lekker is. Ik strooide het vorige week wel op m’n swirl smoothie – ook lekker – maar ik wilde er meer mee doen. Vandaar dit muffinexperiment, dat met vlag en wimpel geslaagd is! De kokos maakt de muffin redelijk fris en de witte chocolade… Ja, in een echte muffin mag chocolade niet ontbreken. YUM!

Wat heb je ervoor nodig (voor 6 muffins)?
180 gram zelfrijzend bakmeel
Een halve theelepel bakpoeder
150 ml kokosmelk
1 groot ei
100 gram witte chocolade, fijn gehakt
90 gram kristalsuiker
2 zakjes vanillesuiker
50 gram geraspte kokos

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Mix de kokosmelk, de suiker, de vanillesuiker en het ei in een grote kom met een garde tot een gladde massa.

Roer met een pollepel in een andere kom het meel, de geraspte kokos en het bakpoeder door elkaar. Voeg daarna de witte chocolade toe aan dit meelmengsel.

Spatel het droge en het natte mengsel kort door elkaar. Een paar keer omscheppen is voldoende.

Verdeel het mengsel over 6 met een stukje bakpapier of met papieren vormpjes beklede muffinvormpjes. Wil je net als ik bakpapier gebruiken, knip dan een groot vel bakpapier in zes kleine vierkantjes. Vul de vormpjes tot net aan de rand.

Bak de muffins 25 tot 30 minuten in het midden van de oven, tot ze gaar en mooi lichtbruin gebakken zijn.

Wanneer de muffins gaar zijn laat je ze nog ongeveer 5 minuten in de oven staan, met de deur op een kiertje. De oven zet je dan natuurlijk uit. Laat de muffins daarna op een rooster goed afkoelen voordat je ze serveert.

Sharing is caring!

Published by

One thought on “Muffins met kokos en witte chocolade

Geef een reactie