IJskoude smoothie met mango, ananas en bosvruchten

IJskoude smoothie met mango, ananas en bosvruchten

Met deze smoothie deed ik op Instagram mee aan de actie van Albert Heijn: #ahlente. De combinatie van half bevroren fruit en niet bevroren fruit maakt deze smoothie bijzonder. En bovendien geweldig om te zien – al zeg ik het zelf. Experiment geslaagd dus! De combinatie van het fruit met het kokoswater geeft de smoothie een beetje een tropisch tintje. Ideaal voor een dag als vandaag, zo’n dag waarop je met je hoofd al half in de zomer zit, maar het weer echt nog niet meewerkt en het om de haverklap met bakken uit de lucht komt. Maar nu genoeg gekletst. Ook de zomer in je bol? Get your smoothie on!

Wat heb je ervoor nodig (2 kleine glazen)?
Een flinke hand bramen (diepvries)
Een flinke hand bosbessen (diepvries)
Een flinke hand aardbeien (diepvries)
Een flinke hand mango (diepvries)
Ongeveer 100 gram verse ananas
Twee kleine glaasje kokoswater

Hoe bereid je het?
Doe een flinke hand bramen, een flinke hand bosbessen en een flinke hand aardbeien samen met een klein glaasje kokoswater in de blender. Hoeveel je van alles gebruikt, ligt een beetje aan je smaak en laat ik dus aan jou over! Mix dit goed.

Schenk het bosvruchtenmengsel in twee kleine glaasjes en zet deze glaasjes voor minimaal 20 minuten in de diepvries.

Maak ondertussen de blender schoon en doe er een flinke hand mango en ongeveer 100 gram verse ananas in, samen met het tweede glaasje kokoswater. Mix ook dit goed.

Haal na ongeveer 20 minuten de glaasjes uit de diepvries en giet hier het mango-ananas-mengsel in.

Je zult zien dat het – omdat het bosvruchtenmengsel al ietsje bevroren is – eigenlijk niet mengt. Dat geeft een leuk en lekker effect!

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie