Yoghurt panna cotta met Liefmans en aardbeien

Yoghurt panna cotta met Liefmans en aardbeien
Dit weekend wordt het prachtig weer, en wat is er dan fijner dan met een drankje op het terras zitten? Ik kies dan best vaak voor een rosébiertje, vooral die van Kriek en Liefmans Fruitesse vind ik fijn. Wat met dit warme weer ook lekker is, is om een dessert met rosébier te maken. Deze yoghurt panna cotta met Griekse yoghurt is lekker fris van smaak en de combinatie met Liefmans en verse aardbeien is erg lekker. Een echt zomers toetje dus, ideaal voor dit weekend… En voor als het straks echt zomer is!

Wat heb je ervoor nodig (3-4 personen)?
Voor de panna cotta
250 ml slagroom
1 vanillestokje
50 gram kristalsuiker
3 blaadjes gelatine
250 gram Griekse yoghurt

Voor de Liefmans-gelei
300 ml Liefmans
2 blaadjes gelatine

Voor de aardbeien
175 gram aardbeien, schoongemaakt en in stukjes gesneden
100 ml Liefmans

Hoe bereid je het?
Week de drie blaadjes gelatine in een kommetje met koud water.

Schenk de slagroom in een steelpannetje en breng tegen de kook aan.

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Voeg het merg en het vanillestokje toe aan de slagroom, roer goed door en houd de room een paar minuutjes tegen de kook aan.

Voeg de suiker toe aan de room en roer goed door tot alle suiker is opgelost.

Haal het vanillestokje uit de room en haal de room van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer de gelatine door de room, tot dit helemaal is opgelost. Roer daarna de Griekse yoghurt erdoor.

Schenk de yoghurtroom in vier weckpotjes of vier mooie glazen en zet minimaal 2,5 uur in de koelkast om op te stijven.

Na 2,5 uur kun je met de Liefmans-gelei beginnen. Week daarvoor de twee blaadjes gelatine in een kommetje met koud water.

Breng in een steelpannetje het Liefmans-bier aan de kook. Laat heel even doorkoken en haal dan van het vuur.

Knijp de blaadjes gelatine uit en roer de gelatine door het bier, tot dit helemaal is opgelost.

Laat het bier 10 minuutjes afkoelen en schenk het daarna voorzichtig over de panna cotta.

Zet de panna cotta nog voor minimaal 1,5 uur in de koelkast, zodat de Liefmans-gelei op kan stijven.

Schenk de overige 100 ml Liefmans over de stukjes aardbei en zet ook dit in de koelkast, zodat het lekker door kan trekken.

Schep voor het serveren de gemarineerde aardbeien over de panna cotta. En eet smakelijk!

Yoghurt panna cotta met Liefmans en aardbeien

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie