BBQ-recept: tomatensalade

BBQ-recept: tomatensalade
Deze salade heeft maar weinig woorden nodig: simpel, lekker en bovendien een flinke portie verse vitaminen, die iedereen wel kan gebruiken. Ik had het receptje bedacht als BBQ-recept, maar helaas wordt het dit Pinksterweekend slecht weer 🙁 Gelukkig doet verse tomatensalade met mozzarella het ook heel goed bij gebakken aardappeltjes en een stukje vlees of gegrilde vis, en dat kun je gewoon in de keuken in elkaar knutselen. En als het over een tijdje weer heerlijk zomers is, serveer je ‘m dan alsnog bij de barbecue 🙂

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
4 trostomaten, in stukjes gesneden
250 gram gekleurde kleine (snack)tomaatjes, gehalveerd
1 rode ui, gesnipperd
200 gram mozzarella, uitgelekt en in stukjes gesneden
Een klein handje vol basilicumblaadjes, eventueel gesneden
2 eetlepels extra virgine olijfolie
1 eetlepel witte wijn azijn
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
Snufje peper en zout

Hoe bereid je het?
Meng in een klein kommetje de olijfolie, witte wijn azijn, Italiaanse kruiden, peper en zout goed door elkaar. Laat deze dressing even staan, zodat het goed door kan trekken.

Meng de tomaten, de rode ui en de mozzarella in een mooie schaal goed door elkaar.

Schenk de dressing erover en schep even goed door.

Meng als laatste de basilicumblaadjes door de salade.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie