Gehaktballetjes van Donna Hay – Random Recipe Round-up

Gehaktballetjes van Donna Hay

Ik heb ontzettend veel kookboeken, maar kook er helemaal niet zoveel uit. Vandaar dat de Random Recipe Round-up me ook meteen aansprak toen ik het op Facebook tegenkwam. Het idee? Je slaat een kookboek open op een willekeurige pagina en dat recept ga je maken. Een tijdje geleden kocht ik Simple Dinners van Donna Hay, een geweldig mooi kookboek dat al te lang onaangetast op de plank stond… Tot nu! Ik kwam voor de Random Recipe Round-up uit op de gehaktballetjes met tomaat, olijven en mozzarella. Op zich niets spannends (dat vond ik bijna jammer!), maar wel een heel lekker receptje om hier te delen. Ik paste het recept qua hoeveelheden overigens wel ietsiepietsie aan. Benieuwd naar hoe ik Donna Hay’s gehaktballetjes maakte? Komt ‘ie!

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
500 gram rundergehakt
100 gram paneermeel
1 groot ei
60 gram groene pesto
1 klein handje verse peterselie, fijn gesneden
300 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
150 gram bocconcini (kleine mozzarella-bolletjes)
100 gram groene olijven
Gedroogde oregano
2 handjes verse basilicum
Zout en peper
Olijfolie

Hoe bereid je het?
Kneed het gehakt samen met het ei, het paneermeel, de pesto, de fijngesneden peterselie en zout en peper goed door. Maak er daarna kleine gehaktballen van.

Verwarm wat olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin, maar nog niet gaar.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de gehaktballetjes in een ruime ovenschaal.

Verdeel hier de tomaatjes, de olijfjes, de bolletjes mozzarella en wat oregano over.

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de balletjes in 20 minuten gaar.

Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel er de basilicumblaadjes over.

Serveer lekker met een groene salade of met wat verse pasta.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie