Review: koopeenkoe.nl

Ik eet regelmatig vegetarisch, maar een goed stukje vlees gaat er ook zeker in. Vandaar dat ik ook razend enthousiast werd toen ik van het concept van koopeenkoe.nl hoorde. Op deze website van Boerderij de Lindenhoff in Baambrugge koop je een vleespakket dat afkomstig is van één koe. In ons geval was dit koe 9932. Onze 9932 heeft een goed leven gehad en al haar vlees is optimaal benut. Goed, eerlijk en traceerbaar vlees dus.

Veel koeien worden geslacht en pas na de slachting wordt gekeken hoe het vlees verkocht wordt. Zo komt het regelmatig voor dat vlees in de supermarkt over datum raakt en weggegooid wordt. Doodzonde, want die koe is voor niets geslacht. Bij koopeenkoe.nl werkt het anders. Je bestelt op hun website een vleespakket van één van hun koeien. Natuurlijk kunnen er uit een koe meerdere vleespakketten worden gehaald. Wanneer jouw gehele koe verkocht is, krijg je een mailtje. Zo wordt een koe van koopjekoe.nl nooit onnodig geslacht, omdat de boer zeker weet dat het vlees allemaal verkocht is. Tussen het moment van bestellen en het moment van leveren zit ongeveer 4 weken. Niet alleen omdat de gehele koe dus verkocht moet zijn voordat ze geslacht wordt, ook omdat het vlees na slachting nog 2 weken gerijpt wordt.

Bij koopeenkoe.nl kun je kiezen uit twee verschillende pakketten. Je kiest voor een dubbeldoelkoe (pakket voor 99,95 euro) of voor een luxe koe (pakket voor 129,95 euro). Het vlees dat uit deze koeien wordt gehaald verschilt heel iets van elkaar. Het is maar net van wat voor soort vlees je houdt welk pakket je het beste kunt kiezen. De luxe koe (een Limousin) wordt niet gemolken en geeft daardoor meer biefstuksoorten. De dubbeldoelkoe doet z’n naam eer aan: zij geeft zowel melk als vlees, waardoor deze koe net iets mooier vervet. In beide pakketten krijg je 28 maaltijden voor 2 personen. Je pakket wordt vacuüm verpakt en gekoeld (op een dag die jij zelf kiest!) geleverd, zodat je het in de diepvries nog maximaal een jaar kunt bewaren.

Pakketten van koopeenkoe.nl

En wat vind ik daar nou van, naast dat het een geweldig concept is? Nou, heerlijk! Mals vlees en vol van smaak, dat is mijn ervaring. We deelden onze dubbeldoelkoe 9932 met vrienden en ook zij zijn enthousiast. Bij de levering kregen we ook een brief met daarin wat tips en trucs en op de website kun je recepten vinden. Benieuwd wat wij al aten van onze koe? We hebben nog tartaar, gehakt, worstjes, hamburgers en stooflappen in de diepvries. De entrecote aten we al en kruidde ik met peper, zout, knoflookpoeder en een beetje cayennepeper (zie foto hieronder) – simpel, maar heerlijk. Van de biefstuk maakte ik tagliata di manzo en dit recept staat online!

Entrecote van koopeenkoe.nl

Kijk voor meer informatie op www.koopeenkoe.nl.

Sharing is caring!

Published by

One thought on “Review: koopeenkoe.nl

Geef een reactie