Crostini met brie en cranberry

Crostini met brie en cranberry

Brie, cranberry en tijm op een plakje geroosterde baguette: deze crostini is echt een feestelijk hapje voor oudejaarsavond. Het friszoete van de cranberry’s, het hartige van de brie, het geroosterde plakje brood en het kruidige van de tijm: ja, dit is een smaakbommetje. En het mooie is, je zet dit lekkere borrelhapje in slechts enkele stappen op tafel! 

Wat heb je ervoor nodig (voor 12 crostini’s)?
2 theelepels boter
2 theelepels olijfolie
12 plakjes baguette (stokbrood)
175 gram cranberry’s
1 theelepel balsamico-azijn
50 gram suiker
Een halve theelepel rozemarijn
12 plakjes brie
4 takjes tijm, in drie stukjes geknipt (zodat je 12 kleine takjes krijgt)

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven op 220 graden.

Meng de cranberry’s in een ruime kom met de balsamico-azijn, suiker en rozemarijn.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid hier de cranberry’s op uit.

Zet de bakplaat voor ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, totdat alle cranberry’s open geknapt zijn.

Schep de cranberry’s over in een schaaltje, zodat ze af kunnen koelen, en roer goed door elkaar.

Tip: je kunt de cranberry’s heel goed een dag van tevoren maken. Bewaar de cranberry’s daarna in een afgedekt schaaltje in de koelkast.

Doe de boter en de olijfolie samen in een kommetje in roer dit goed door elkaar.

Smeer de plakjes stokbrood aan beide kanten royaal in met het boter-olie-mengsel.

Bekleed opnieuw een bakplaat met bakpapier en leg hier de plakjes stokbrood op.

Zet de stokbroodjes 6 minuten in de warme oven. Draai de broodjes daarna om en bak nog eens 4 minuten, tot de stokbroodjes knapperig en goudbruin zijn.

Laat de broodjes afkoelen.

Beleg alle plakjes stokbrood met een plakje brie, een schepje cranberry’s en een klein takje tijm.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie