Witte glühwein

Witte gluhwein

Ik had nog nooit zelf glühwein gemaakt en daarom (ook al zijn de temperaturen er nog niet echt naar) moest het er nu maar eens van komen. Traditioneel wordt deze warme wijn gedronken op de Duitse Weihnachtsmarkt, maar ik vind het ook een prima drankje voor oudejaarsavond. Het is toch fijn om wat warms in je handen te hebben als je buiten naar het vuurwerk staat te kijken?

Jullie kennen waarschijnlijk allemaal de rode glühwein wel maar wist je dat er ook witte glühwein bestaat? Ik bracht mijn witte glühwein op smaak met frisse smaken: sinaasappel, kruidnagel, kaneel, vanille, rietsuiker en een handje cranberry’s. Feestelijk, niet? 🙂

Wat heb je ervoor nodig (voor 4 glazen)?
1 liter zoete witte wijn
1 sinaasappel, schoongeboend
1 vanillestokje, opengesneden
4 kruidnagels
1 kaneelstokje
2 eetlepels rietsuiker
1 handje cranberry’s

Hoe bereid je het?
Schil de sinaasappel en snijd de schil in dunne reepjes.

Verwarm de wijn met de sinaasappelreepjes, het vanillestokje, de kruidnagels, het kaneelstokje en de rietsuiker op laag vuur.

Laat de wijn 30 minuten trekken, maar zorg ervoor dat de wijn niet aan de kook komt. De alcohol mag namelijk niet verdampen.

Voeg de laatste 10 minuten het handje cranberry’s toe.

Serveer de glühwein warm.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie