Dutch baby pancake

Dutch baby pancake

Dit gerecht wil je met Kerst zéker op je ontbijttafel hebben staan! It’s so fluffy! Het is de allerluchtigste pannenkoek die ik ooit maakte en dat, jaja… In de oven! Een Dutch baby pancake is namelijk een Amerikaanse ovenpannenkoek. De pannenkoek heeft niets met ons Nederlanders of met baby’s te maken. Nee, in Amerika wordt dit gerecht ook wel een German pancake genoemd. ‘Dutch’ is daarbij eigenlijk een verwarring van ‘Deutsch’ en dat heeft weer te maken met de Pennsylvania Dutch. Waar Wikipedia al niet handig voor is 😉 Het beslag van een Dutch baby pancake is zo luchtig dat het in de oven helemaal omhoog poft. Als je het uit de oven haalt zakt het wel weer iets in, maar het blijft een luchtige pannenkoek in een leuke vorm.

Wat heb je ervoor nodig (2 tot 4 personen)?
3 eieren (L)
200 ml volle melk
90 gram bloem
2 theelepels suiker
1 theelepel vanille-aroma
Een snufje zout
3 eetlepels boter

Hoe bereid je het?
Zet een gietijzeren koekenpan (of in ieder geval een ruime koekenpan die goed tegen de hitte van de oven kan) in de oven en verwarm de oven voor op 230 graden.

Doe alle ingrediënten, behalve de boter, in een ruime kom en mix dit met een garde tot een soepel, egaal beslag.

Wanneer de oven is voorverwarmd, haal je de pan uit de oven. Voeg hier de boter aan toe en draai de pan rond, zodat de smeltende boter de bodem van de pan bedekt.

Voeg het beslag toe en zet de pan snel terug in de oven.

Bak de Dutch Baby Pancake in 18 minuten gaar en goudbruin.

Serveer de pannenkoek met poedersuiker, verse aardbeien en eventueel een lekkere eigengemaakte lemon curd.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie