Witlofsalade

Witlof, je houdt ervan of juist helemaal niet. Ik vind het vooral lekker uit de oven, met ham, tomaat en pittige kaas. Een witlofsalade had ik nog nooit proberen te maken, tot nu. Het werd een beetje een ratjetoe van allerlei ingrediënten, ik had van alles een beetje in huis. De gebakken spekjes geven de salade een lekkere zoutige smaak, de appel en mandarijntjes zorgen voor een dosis vitaminen en de walnoten en rozijnen waren een gokje maar passen er verbazend goed bij.

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
3 stronkjes witlofjes, in grove stukken gesneden
2 mandarijnen, gepeld en in partjes verdeeld
1 Jazz-appel
, gewassen, klokhuis verwijderd en in stukjes gesneden
3 eetlepels walnoten, gehakt
4 eetlepels Sultanta-rozijnen
125 gr magere spekjes
Een handje verse peterselie
, gesneden
1 eetlepel magere yoghurt
1 eetlepel yogonaise
1 theelepel citroensap
Zout en peper

Hoe bereid je het?
Bak de spekjes in een droge koekenpan knapperig.

Meng de yoghurt, de yogonaise, de peterselie en het citroensap goed door elkaar. Breng het vervolgens op smaak met zout en peper.

Meng de witlof, de mandarijn, de appel, de walnoten, de rozijnen, de spekjes en de dressing goed door elkaar.

Serveer de salade in een mooie grote schaal.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie