Frans stoofpotje uit Jamie Magazine

Het wordt buiten weer kouder en de tijd van de stoofpotjes breekt aan. Ik zette vorig jaar al een heel lekker runderstoofpotje en mijn eigen recept voor hachee online, maar dit Franse potje gebaseerd op een recept van Jamie Magazine mag er ook zeker zijn. “Daube is een typische rundvleesstoofpot uit Zuid-Frankrijk. In dit gerecht combineren we het vlees met kruiden, sinaasappel, venkel en spekjes. Heerlijk!”

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
750 g runderriblappen, in blokjes
2 theelepels Provençaalse kruiden
3 reepjes sinaasappelschil
Een halve theelepel venkelzaad
250 gerookte spekjes
1 glas rode wijn
3 teentjes knoflook
1 blik tomaten van 400 gram

Hoe bereid je het?
Verhit wat boter in een braadpan. Doe hier de blokjes rundvlees in en bak het vlees rondom lichtbruin.

Voeg de Provençaalse kruiden, de sinaasappelschil, het venkelzaad, zout en peper toe. Roer dit goed door.

Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan (zonder olie of boter!) tot ze bruin zijn.

Roer de spekjes los met de wijn en voeg de tomaten toe. Pers de knoflookteentjes erboven. Maak de tomaten stuk en laat dit samen enkele minuten zachtjes stoven.

Voeg dit mengsel toe aan het rundvlees. Stoof het gehele gerecht vervolgens minstens 2,5 uur, tot het vlees goed gaar en lekker zacht is.

Daube is heerlijk met aardappelpuree en een groene salade.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie