Hasselback aardappels met knoflookboter

Hasselback aardappels met knoflookboter

Culy.nl noemt het het perfecte huwelijk tussen een gekookte en een gebakken pieper. En ik beloof je: je hebt gegarandeerd succes als je deze Hasselback aardappels als bijgerecht op tafel zet. Zacht van binnen en crispy van buiten. Hasselback aardappels zijn bovendien heel makkelijk om te maken, ze hebben alleen even wat oventijd nodig om lekker krokant te worden. En de knoflookboter maakt het af!

Wat heb je ervoor nodig (2 personen)?
4 grote, vastkokende aardappels
20 gram boter + extra boter om de ovenschaal mee in te smeren
1 teentje knoflook
Zeezout en zwarte peper

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de aardappels grondig, want ze worden gebakken met schil.

Leg een aardappel stevig vast tussen twee snijplanken. Als je nu schijfjes snijdt houden de planken langs beide kanten het mes tegen, zodat je de aardappel niet helemaal doormidden snijdt. Snijd de aardappel in dunne schijfjes van ongeveer 5 mm. Herhaal dit met de rest van de aardappels.

Smelt een klontje boter in een koekenpan en voeg een teentje knoflook toe dat je met een mes een beetje plat hebt gedrukt. Op die manier komt de knoflooksmaak goed door. Verwijder als de boter helemaal gesmolten is het teentje knoflook weer.

Smeer een ovenschaal in met boter en leg hier de aardappels in.

Giet de knoflookboter over de aardappels en strooi flink wat zeezout en zwarte peper op alle aardappels.

Bak de aardappels ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. De aardappels zijn klaar als ze nog een beetje zacht zijn van binnen, maar al wel een mooi krokant laagje hebben.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie