Rijstschotel met ham en ananas

Dat je na een drukke week klussen experimenteert met een nieuw recept en dat het meteen lekker en blogwaardig is. Dat noem ik een fijn begin van het weekend! Ik zag een soortgelijke rijstschotel een tijdje geleden op Pinterest voorbij komen en probeerde er nu zelf iets lekkers van te maken. En dat is gelukt! De mais en ananas maken het gerecht wat zoeter, een lekkere tegenhanger voor de zoute dressing van sojasaus, zonnebloemolie, gember en zwarte peper.

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel zonnebloemolie
Een halve theelepel geraspte gember
Flink wat zwarte peper
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
5 waspeentjes, geschrapt en fijn gesneden
200 gram jonge maiskorrels
250 gram doperwtjes (uit de diepvries)
250 gram hamreepjes
3 bosuitjes, schoongemaakt en fijn gesneden
200 gram ananasstukjes (ik gebruikte ananas uit blik)
Zout
300 gram zilvervliesrijst

Hoe bereid je het?
Meng in een kommetje de sojasaus, zonnebloemolie, gember en flink wat zwarte peper goed door elkaar. Laat dit even doortrekken.

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote wok en bak hierin de knoflook aan.

Voeg nu de waspeen, doperwtjes en mais toe en bak dit 4 minuten mee.

Voeg daarna de ananasstukjes, hamreepjes en bosuitjes toe en bak dit ook ongeveer 4 minuten mee.

Breng het geheel verder op smaak met zout.

Voeg als laatste de gekookte rijst en het sojasaus-mengsel toe. Roer alles goed door elkaar en bak nog 2 minuten mee.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie