Tomatenrijst met veel groenten en rookworst

Tomatenrijst met veel groenten en rookworst

Dat je meer met rookworst kunt doen dan alleen bij de stamppot eten, blijkt wel uit dit recept voor tomatenrijst met rookworst. Het is een recept van Marianne van de foodblog lovemyfood.nl. Ik kwam het een tijdje geleden tegen en heb het ondertussen al een keer of twee gemaakt. Zo ontzettend lekker! Het is een makkelijk eenpansgerecht vol met verse groenten, perfect voor een doordeweekse dag. Marianne, bedankt dat ik dit overheerlijke recept hier mag delen!

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
250 gram gerookte spekreepjes
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 groene paprika, in blokjes gesneden
5 stengels bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
1 ui, fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 groentebouillonblokje
400 gram witte rijst
1 laurierblaadje
1 eetlepel oregano
1 blikje tomatenpuree van 140 gram
½ theelepel cayennepeper
1 grote Gelderse rookworst, in plakjes gesneden
(vloeibare) boter om in te bakken

Hoe bereid je het?
Kook 750 ml water, giet dit in een maatbeker en voeg het bouillonblokje toe. Roer even goed door.

Bak in een grote koekenpan de spekreepjes in hun eigen vet, tot ze bruin beginnen te kleuren.

Voeg de paprika’s, bleekselderij, ui en knoflook toe en bak ongeveer 5 minuten mee tot de groenten zacht beginnen te worden. Voeg daarna de gesneden rookworst toe en verwarm mee. Houd de groenten op laag vuur warm tot de rijst gaar is.

Verhit ondertussen een beetje boter in een braadpan en bak hierin de rijst even aan tot de korrels glanzen.

Voeg de bouillon en het laurierblaadje toe en laat de rijst op laag vuur koken tot de rijst gaar is (dit duurt 8 minuten). Voeg zo nodig wat extra water toe.

Verwijder het laurierblaadje. Roer de tomatenpuree, oregano en cayennepeper door de rijst.

Voeg de groenten en de rookworst toe en schep de tomatenrijst goed door elkaar.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie