Tagliatelle met flespompoen en ham

Pompoen + herfst = een goede combinatie. Het snijden van een pompoen is alleen vaak een hele klus, want hoe snijd je een pompoen zonder je snijpank doormidden te breken? Het helpt om een flespompoen te nemen, in plaats van een gewone pompoen. De schil van een flespompoen is namelijk iets zachter. Wil je meer tips voor het snijden van een pompoen? Kijk dan eens één van deze filmpjes en ga daarna aan de slag met dit lekkere pastarecept!

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
Een klontje boter
Olijfolie
4 tenen knoflook, fijngehakt
2 uien, fijngesnipperd
1 grote flespompoen, geschild, pitten verwijderd, in blokjes
Blaadjes van 1 klein bosje tijm
200 ml hete groentebouillon
350 gram tagliatelle
150 gram hamreepjes

Hoe bereid je het?
Smelt de boter met een scheut olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en uisnippers toe en fruit ze glazig. Voeg de blokjes pompoen en de tijm toe en bak ze 5 minuten mee, onder af en toe roeren. Giet de bouillon erbij en laat de saus afgedekt 25 minuten pruttelen, tot de pompoen zacht is.

Kook ondertussen de pasta. Bewaar een kop van het kooknat.

Bak de ham knapperig in wat olie.

Prak de zacht geworden pompoen met een pollepel tot een saus, voeg naar smaak zout en peper toe, plus wat kooknat als de saus te droog is.

Roer de pasta en de ham door de saus. Voeg zo nodig nog wat kooknat of olijfolie toe.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie