Zelf Nutella maken

Zelf Nutella maken

Chocoladepasta op vers (in dit geval het liefst wit) brood gaat er bij mij vaak wel in. En wist je dat het helemaal niet moeilijk is om zelf Nutella te maken? Houd je van een crunchy pasta? Je kunt de hazelnoten zo grof malen als je zelf wilt. Of houd je van extra puur? Dan voeg je gewoon nog een beetje extra cacao toe. Easy does it!

Wat heb je ervoor nodig?
250 gram blanke hazelnoten
125 gram poedersuiker
50 gram cacaopoeder
3 eetlepels plantaardige olie (bijvoorbeeld hazelnootolie)
1 flinke eetlepel vanille-aroma
Een snuf zout

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de hazelnoten in de voorverwarmde oven in 10 tot 15 minuten goudbruin. Hussel de hazelnoten halverwege even om, zodat alle noten gelijkmatig geroosterd worden. Pas wel op dat de noten niet zwart worden, dan gaat alle smaak verloren. Laat de hazelnoten na het roosteren iets afkoelen en doe ze dan in de keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan een blender.

Laat de machine of blender een minuut draaien en roer de pasta vervolgens goed door, zodat je een al redelijk gladde pasta krijgt. Herhaal dit een keer of vijf tot een mooie, gladde pasta is gevormd. Voeg dan de poedersuiker, het cacaopoeder, de olie, de vanille-aroma en een snufje zout toe en meng alles tot een gladde pasta. Het duurt ongeveer 2 minuten voordat je een zachte, mooi glanzende hazelnootpasta hebt. Om je vingers bij af te likken!

Schep de zelfgemaakte Nutella in een glazen pot die je goed kunt afsluiten, bijvoorbeeld een weckpot of een lege, schoongemaakte jampot. De Nutella kun je bij kamertemperatuur ongeveer een week of drie bewaren. Zet de Nutella niet in de koelkast, want dan wordt de pasta te hard om nog te kunnen smeren.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie