Tagliata di manzo

Tagliata di manzo

Tagliata di manzo is een echte Italiaanse klassieker die vooral in Toscane veel gegeten wordt. Het zijn in reepjes gesneden rundvlees, meestal geserveerd met rucola, balsamicoazijn en parmezaanse kaas. Super lekker en snel klaargemaakt, maar door het wat luxere vlees en de smaakcombinaties zeker niet simpel te noemen. Ik marineerde het vlees – van de koe die we kochten via koopeenkoe.nl, klik hier voor een review – in olijfolie en citroensap en voegde wat rozemarijn toe. Het lekkerst is het als het vlees wel goed gekleurd is aan de buitenkant, maar aan de binnenkant nog lekker rosé is. Ik serveerde het met brood, maar je kunt het ook met wat aardappeltjes uit de oven eten.

Wat heb je ervoor nodig (2 personen)?
350 gram biefstuk
Het sap van een halve citroen
75 gr rucola
Balsamicoazijn
Parmezaanse kaas, geraspt
Een takje rozemarijn
Olijfolie
Zout en peper

Hoe bereid je het?
Marineer de biefstuk met ongeveer 2 eetlepels olijfolie, de naaldjes van het takje rozemarijn en het citroensap. Laat dit tenminste 30 minuten staan, zodat de smaken goed in kunnen trekken en je vlees goed op kamertemperatuur komt.

Verhit een grill- of grote koekenpan en bak het vlees ongeveer 3 tot 4 minuten aan elke kant. Het vlees moet nog lekker rozig (medium gebakken) zijn.

Breng je vlees op smaak met wat zout en peper en laat het ongeveer 5 minuten rusten.

Breng ondertussen de rucola op smaak met zout, peper en extra virgine olijfolie.

Snijd de biefstuk in repen en leg deze repen op je rucola. Maak het af met wat parmezaanse kaas en de balsamicoazijn (voor beide geldt: hoeveelheid naar smaak).

Buon appetito!

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie