Easy peasy lemon curd

Easy peasy lemon curd

Voor bij de scones wilde ik graag lemon curd maken, zoals ze het in Engeland ook eten. Ik struinde het internet af en vond veelal hetzelfde recept: onderstaand recept voor easy peasy lemon curd. Want easy, dat is het!

Wat heb je ervoor nodig (ongeveer 1 jampot vol)?
1 flinke citroen, geraspt en uitgeperst
100 gram kristalsuiker
65 gram ongezouten roomboter
1 ei (geklutst)

Hoe bereid je het?
Zeef het citroensap om pitjes en dergelijke te verwijderen.

Doe de citroenrasp, de roomboter en de suiker in een kom. Dit recept maak je au bain marie, dus zet de kom op een pan met daarin een laagje kokend water. Laat de ingrediënten langzaam smelten en roer tot een gladde massa.

Als alle boter gesmolten is voeg je het citroensap toe. Roer dit goed door en voeg daarna het ei toe.

Nu is het wachten begonnen! Houd in de gaten dat er genoeg water in het pannetje blijf zitten. Roer rustig door de lemon curd tot het mengsel steeds iets dikker wordt.

Na ongeveer 20 minuten heeft de lemon curd de dikte van yoghurt en is het klaar.

Giet de lemon curd in een andere kom en laat het hierin goed afkoelen. Je zult zien dat de lemon curd tijdens het afkoelen nog iets dikker wordt.

Wanneer de lemon curd helemaal is afgekoeld, giet je het in een heel goed schoongemaakte jampot en zet je het in de koelkast.

Je kunt de lemon curd in de koelkast ongeveer 2 weken bewaren.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie