Sperzieboon-rolletjes met ham en tomaat

Sperzieboon-rolletjes met ham en tomaat

Haricot verts-rolletjes met spek zijn old school, een klassieker. Ik gaf er een moderne twist aan! Dit bijgerecht bewijst dat een lekkere maaltijd niet moeilijk hoeft te zijn om klaar te maken. #makkelijkemaaltijd #snellemaaltijd #simpelemaaltijd, het is allemaal van toepassing. Gebakken aardappeltjes of pasta erbij en je bent klaar! Maar, dit bijgerecht zal het ook goed doen met Kerst. Serveer er dan een aparte aardappelsoort en een goed bereid stuk vlees bij. Je eet dan minder rolletjes per persoon dan wanneer je het alleen met aardappels of pasta eet.

Wat heb je ervoor nodig (2 personen)?
50 sperzieboontjes, gewassen en gedopt
5 plakjes achterham
400 gram tomatenblokjes
3 tasty tom-tomaatjes, in stukjes gesneden
Zout en peper
1 eetlepel oregano
50 gram geraspte belegen kaas

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de sperzieboontjes in 7 minuten beetgaar.

Laat de sperzieboontjes iets afkoelen en wikkel ze dan, in groepjes van 10, in een plakje achterham. Je maakt zo dus 5 rolletjes. Het oog wil ook wat, zorg er daarom voor dat je boontjes bij elkaar zoekt die ongeveer even lang zijn.

Verdeel de tomatenblokjes en de gesneden tasty tom’s over een ovenschaal en breng dit op smaak met zout, peper en oregano.

Leg de sperzieboon-rolletjes op de tomaten en strooi er de geraspte kaas over.

Bak de rolletjes en de tomatensaus 15 minuten in de oven, zodat de sperzieboontjes en ham iets knapperig worden en de kaas lekker smelt.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie