Gevulde kipfilet in een bladerdeegjasje

Gevulde kipfilet in een bladerdeegjasje

Op de valreep plaats ik tot en met volgende week woensdag iedere dag een lekker recept voor tijdens de Kerstdagen! Volgende week donderdag heb je dan nog precies een dag om de laatste boodschappen te doen 😉 Allereerst geef ik je het recept voor deze lekkere gevulde kipfilet in een jasje van bladerdeeg. Simpel om te maken, maar heel mooi om op tafel te zetten! En ook lekker, je kunt ‘m vullen met wat je maar lekker vindt. Paddenstoelen, peterselie en roomkaas is bijvoorbeeld ook een lekkere combinatie, of champignons, ui en taugé. Ik ging voor rode paprika, sjalotjes, champignons en knoflook. Mooie bladerdeegsterren op het jasje en je bent klaar voor Kerst!

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
2 kipfilets van samen ongeveer 250 gram
3 sjalotjes, fijn gesnipperd
1 kleine rode paprika, fijn gesneden
1 flinke hand champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
2 kleine teentjes knoflook
5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
Het eigeel van 1 ei
Olijfolie
Zout en peper

Hoe bereid je het?
Sla de kipfilets iets plat en snijd ze daarna in de lengte middendoor, zodat je ze open kunt klappen.

Verhit wat olijfolie in een kleine koekenpan en fruit hierin de gesneden sjalotjes aan.

Voeg de gesneden paprika en de plakjes champignon toe en bak dit even mee.

Pers de teentjes knoflook boven de groenten en bak ook dit even kort mee.

Breng de groenten verder op smaak met zeezout en peper.

Laat de groenten even uitlekken en afkoelen in een vergiet.

Leg wat plasticfolie op het aanrecht, ruimer dan de kipfilets, en leg hier de kipfilets op.

Verdeel het afgekoelde groentemengsel over de kip.

Rol de kipfilets met behulp van het plasticfolie op tot een mooie rollade. Wikkel de uiteindes zoals een snoeppapiertje of toffee-papier goed dicht, zodat de kipfilets er strak inzitten en er niets uit het folie kan vallen.

Leg de kipfilets 5 tot 10 minuutjes in de diepvries om ze wat steviger te maken.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pak de eerste twee plakjes bladerdeeg en druk deze bij de naad goed aan elkaar vast. Doe daarna hetzelfde met twee andere plakjes bladerdeeg. Je gebruikt per gevulde kipfilet dus twee plakjes bladerdeeg.

Haal de kipfilets uit de diepvries, verwijder het folie en leg de filets op de plakjes bladerdeeg. Omwikkel de kipfilets met het bladerdeeg en druk het bladerdeeg ook aan de boven- en zijkanten goed aan elkaar vast.

Haal met een kleine steker sterren uit het laatste plakje bladerdeeg en leg deze sterren op de kip-bladerdeegpakketjes.

Klop het eigeel van een ei los en bestrijk hier de pakketjes mee. Je hebt om een mooie glans op je bladerdeeg te krijgen alleen het eigeel nodig, geen volledig ei.

Leg de gevulde kipfilets in bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de kippakketjes in 40 minuten gaar en goudbruin. Controleer na deze 40 minuten met een vleesthermometer of de kip de gewenste temperatuur van 80 graden voorbij is.

Serveer de gevulde kipfilets in een bladerdeegjasje met lekkere aardappeltjes en een mooie salade.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie