Sinterklaas rocky road

Sinterklaas rocky road

Een rocky road is echt heel makkelijk om te maken. Het enige dat je moet doen is chocolade smelten, lekkere toppings kiezen, de warme chocolade hiermee bestrooien en het geheel in de koelkast laten opstijven tot het klaar is om te snijden. Weet je nog niet wat je met Pakjesavond op tafel wilt zetten? Of heb je van Sinterklaas zoveel zoets gekregen dat je niet weet wat je met al je left-overs moet doen? Ga aan de slag met deze Sinterklaas rocky road!

Wat heb je ervoor nodig?
1 chocoladeletter melk
1 chocoladeletter puur
1 chocoladeletter wit *
Een handje strooigoed naar keuze, bijvoorbeeld pepernoten, hartjes, schuimpjes en tumtum

* Je kunt de rocky road zo groot maken als je zelf wilt (ik ging voor letters van 100 gram), maar gebruik wel altijd drie chocoladeletters van hetzelfde gewicht.

Hoe bereid je het?
Snijd de chocoladeletters in grove stukken en doe ze in drie aparte, hittebestendige kommetjes: eentje voor melk, eentje voor puur en eentje voor wit.

Smelt de drie chocoladesoorten au bain marie door een pannetje water op het vuur te zetten en hier om beurten de kommetjes met de chocolade op te plaatsen. Zorg ervoor dat de bodem van je kommetjes het water niet raken. De condens zorgt namelijk voor een geleidelijke temperatuursverandering en het aanraken van het water doorbreekt dit.

Laat de gesmolten chocolade 5 minuutjes afkoelen.

Bekleed een lage ovenschaal of bakplaat met een vel bakpapier.

Schenk de verschillende soorten chocolade afwisselend in de schaal of op de bakplaat, zodat een gemarmerd effect ontstaat. Roer het eventueel een beetje door.

Bestrooi de chocolade met het strooigoed en zet de rocky road minstens 2 uur in de koelkast, zodat de chocolade weer hard wordt.

Breek de rocky road in stukken en serveer op kamertemperatuur met een kopje koffie of thee.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie