3x gezond ontbijten zonder brood

3x gezond ontbijten zonder brood

Veel mensen proberen tegenwoordig om uiteenlopende redenen minder brood te gaan eten, of ze doen zelfs helemaal zonder. Nou vind ik dat er echt niets mis is met brood, maar veel mensen eten er wel teveel van, waardoor ze meer koolhydraten binnen krijgen dan ze nodig hebben. Daarom kan het verstandig zijn om te ontbijten met iets dat andere voedingsstoffen levert. Maar wat eet je als die makkelijke boterham met kaas niet meer tot de mogelijkheden behoort? Je kunt natuurlijk gaan voor een lekkere omelet, een bananenpannenkoek of havermout. En ook onderstaande recepten laten zien dat een ontbijt zonder brood niet moeilijk hoeft te zijn.

Ontbijtsmoothie
Ontbijtsmoothie

Havermout, fruit, zuivel: deze ontbijtsmoothie is een onwijs lekkere en gezonde start van de dag!

Kwark met pruimencompote, granola en blauwe bessen
Kwark met pruimencompote, granola en blauwe bessen

Een lekker en gezond ontbijtje met vanillekwark, pruimencompote, granola en blauwe bessen. De pruimencompote is in de koelkast een paar dagen houdbaar. Zo is je ontbijt op doordeweekse ochtenden in no time klaar!

Recept voor super lekkere granola
Granola

Ga je nou aan de slag met de kwark met pruimencompote, granola en blauwe bessen, maak dan ook eens je eigen granola. Deze eigengemaakte granola met haver, kokos en rozijnen vind ik altijd de lekkerste, ook in een bakje yoghurt.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie