Granola

Granola

Ik eet iedere dag wel een bakje (Griekse) yoghurt met granola of cruesli. Lekker met een beetje jam of vers fruit! Daarom leek het me leuk (en lekker) om het een keer zelf te maken. De haver, kokos en rozijnen had ik al een tijdje in huis, de rest bedacht ik er later bij. Het mengsel van appelsap, zonnebloemolie en honing haalde ik uit een recept van Food Love and Happiness. Het kost trouwens helemaal niet veel tijd om zelf granola te maken en het is echt súper lekker. En het voordeel is dat je kunt toevoegen wat je zelf lekker vindt. Zo is jouw eigen gemaakte granola altijd de lekkerste! Probeer bijvoorbeeld eens granola met appelchips, cacao of cranberries. Of maak natuurlijk gewoon dit recept 🙂

Wat heb je ervoor nodig (2 grote potten)?
450 gram havervlokken
115 gram sesamzaad
60 gram blanke amandelen
60 gram zonnebloempitten
85 gram gedroogde (geraspte) kokos
125 gram Sultana-rozijnen
Een halve theelepel zout
1 theelepel kaneel
60 ml appelsap
60 ml zonnebloemolie
4 eetlepels honing

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een grote kom.

Meng in een andere kom de natte ingrediënten door elkaar.

Meng nu alles goed door elkaar.

Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid dit gelijkmatig uit.

Bak de granola in 20 minuten goudbruin. Roer de granola tussendoor 3 keer goed om, zodat alles gelijkmatig bruin wordt.

Laat de granola goed afkoelen en verpak het vervolgens luchtdicht in een weckpot of bewaardoos.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie