Aardbeienjam met appel en limoncello

Aardbeienjam met limoncello
Zelf jam maken: ik had het nog nooit gedaan, maar het stond al wel een tijdje op mijn foodie to-do-list! Omdat het nu nog aardbeienseizoen is en aardbei-appeljam van ’t Nije Eskes normaal gesproken mijn lievelingsjam is, besloot ik me te wagen aan homemade aardbeienjam. Naast aardbei en appel voegde ik ook wat limoncello toe, wat de jam een lekkere frisse smaak geeft. Neem maar van mij aan dat je er super lekkere jam van krijgt! Lekker op een cracker of als smaakmaker in een bakje yoghurt met granola. Smakelijk!

Wat heb je ervoor nodig (2 volle jampotten)?
750 gram aardbeien, gewassen, kroontjes verwijderd, grote aardbeien gehalveerd
1 grote appel, gewassen, klokhuis verwijderd en in stukjes gesneden
425 gram kristalsuiker
Het sap van 1 limoen
150 ml limoncello
2 jampotten

Hoe bereid je het?
Zet een schoteltje in de vriezer. Dit schoteltje heb je straks nodig om te checken of de jam stijf genoeg is.

Steriliseer de jampotten door ze in een grote pan met water te leggen. Breng het water aan de kook en laat het een paar minuten doorkoken. Haal de potten daarna met een tang uit het water en zet ze op een schone theedoek. Droog ze niet af, ze zijn zo heet dat het vocht verdampt.

Doe alle ingrediënten voor de jam samen in een ruime pan, roer goed door en verwarm het fruitmengsel op redelijk hoog vuur.

Laat het mengsel ongeveer 45 minuten doorpruttelen, tot al het schuim verdwenen is. Roer af en toe goed door.

Haal het bordje uit de vriezer en laat hier een druppel jam op vallen. Als de jam niet uitloopt en vrijwel gelijk stolt, heeft de jam de gewenste dikte.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie