Ricotta met cherrytomaatjes uit de oven

Ricotta met cherrytomaatjes uit de oven

Deze ricotta uit de oven kun je als voorgerechtje eten, maar doet het ook goed bij de borrel. Simpel, snel klaar en vooral: lekker!

Wat heb je ervoor nodig?
250 gram ricotta
250 gram cherrytomaatjes
De naaldjes van 2 takjes rozemarijn, in stukjes gesneden
De naaldjes van 6 takjes tijm, in stukjes gesneden
3 eetlepels olijfolie
1 ciabattabrood

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 225 graden.

Open de verpakking van de ricotta en draai hem in één keer om in de ovenschaal. Verdeel de tomaatjes eromheen. Strooi de tijm en rozemarijn op de ricotta en op de tomaatjes. Schenk de olijfolie over de ricotta en strooi er peper en zout overheen.

Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de ricotta in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Je kunt de kaas en tomaatjes lekker serveren met ciabattabrood. Bestrijk een plakje brood met ricotta en leg er een tomaatje bovenop.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie