Maaltijdsalade van parelcouscous

Maaltijdsalade van parelcouscous

In mijn HelloFresh-week, niet zo lang geleden, at ik voor het eerst in lange tijd weer eens couscous. En of het zo mocht zijn, werd er vorige week zaterdag bij De Overburen parelcouscous bij mijn lamsvlees geserveerd. Het was voor mij een reminder: wat is couscous toch lekker! Vandaar dat ik aan de slag ging met een verse, gezonde homemade maaltijdsalade met couscous. Parelcouscous om precies te zijn, een iets grotere, rondere vorm van couscous die ik nog net iets lekkerder vind.

Wat heb je ervoor nodig (2 personen)?
150 gram kipfilet, in blokjes gesneden
1 teentje knoflook
1 puntpaprika, in kleine reepjes gesneden
1 kleine courgette, in halve schijven gesneden
100 gram cherrytomaten, gehalveerd
150 gram parelcouscous *
250 ml kippenbouillon
Zeezout en zwarte peper

* Parelcouscous lijkt moeilijk te vinden, niet iedere supermarkt heeft het. Albert Heijn verkoopt parelcouscous van het merk Al’fez (op de verpakking staat ‘pearl couscous’).

Hoe bereid je het?
Verhit wat olijfolie in een hapjespan of wok. Bak hierin de kipfilet goudbruin. Breng de kip op smaak met zeezout en zwarte peper.

Pers het knoflookteentje uit boven de kip en schep dit even goed door elkaar.

Voeg de puntpaprika en de courgette toe en roer goed door. Bak dit ongeveer 5 minuten, onder af en toe omscheppen.

Voeg de cherrytomaatjes toe en bak dit ongeveer 2 minuten mee.

Voeg nu de parelcouscous toe. Roer de couscous goed door de kip en groenten.

Voeg nu de bouillon toe en kook de parelcouscous in 5 minuten gaar. Roer af en toe goed door. De parelcouscous neemt als het goed is alle bouillon op.

Breng de maaltijdsalade op smaak met nog wat zeezout en zwarte peper. En als je het lekker vindt kun je de salade afmaken met wat Parmezaanse kaas.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie