Italiaanse salade caprese

Italiaanse salade caprese

Wie de combinatie tomaat en mozzarella ooit bedacht heeft verdient wat mij betreft een pluim. Salade caprese (typisch Italiaans, in Italië staat dit gerecht bijna overal wel op de kaart) maak ik dan ook best vaak. Het is eigenlijk niet eens echt een recept te noemen, zo simpel is het! Gebruik lekkere buffelmozzarella, sappige tomaten en verse basilicum, garneer met wat olijfolie en zout en peper en klaar ben je. Je kunt er nog voor kiezen om er pijnboompitten, balsamicoazijn of pesto over te doen, maar ik eet hem het liefst zo, simpel maar lekker.

Wat heb je ervoor nodig (2 personen)?
125 gram buffelmozzarella, in plakken gesneden
2 rijpe romatomaten, gewassen en in plakken gesneden
Basilicum
Extra virigine olijfolie
Zeezout en zwarte peper

Hoe bereid je het?
Leg de plakjes tomaat en de mozzarella om en om op een bord of in een mooie schaal.

Besprenkel het geheel met wat extra virgine olijfolie en breng de caprese op smaak met wat zeezout en zwarte peper.

Verdeel de basilicum over de salade.

De salade is extra lekker met wat vers brood.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie